POMEMBNO SI JE VZETI ČAS ZASE ♥

Naslov pove vse. Nekaj časa sem to pridno prakticirala, nato malo opustila, in nato spet žalostno ugotovila, da enostavno nisem srečna, če čutim, da moram biti vedno vsem na razpolago. Pomota. 
Nekateri bližnji in tisti, ki me pridno spremljajo na Instagramu, vedo, da sem se pred časom odločila, da so nedelje tisti dan, ko si vzamem čas zase. Dan, ko sem fraj in se lahko malo rehabilitiram po tednu za mano in napolnim baterije za teden, ki je pred mano. In takrat nisem dosegljiva načeloma za nikogar (se tu in tam zgodi izjema, ampak to se ponavadi odločim že kakšen dan prej). Sem ob nedeljah tudi aktivna na socialnih omrežjih, da. Ampak to je za mojo dušo, ker so vseeno stvari oz. aktivnosti, ki jih rada delim z drugimi. Mi pa vseeno največ pomeni, če me na moj "off dan" nihče ne moti z raznimi sporočili ali klici. Ker v 99% ni nič tako nujnega, da se ne bi dalo počakati na naslednji dan. 
O pomembnosti časa, ki ga preživiš sam s sabo, poslušam že skoraj celo življenje. In z leti to vsekakor bolj razumem in ta čas, ki ga namenim sebi, res cenim. Četudi je to samo nekaj minut ob popoldanski kavici. Teh nekaj minut tišine mi res ogromno pomeni. So dnevi, ki jih rada delim z drugimi, in so dnevi, ki si jih želim samo zase. In to ne pomeni da sem egoistična. 



IN KAJ PONAVADI POČNEM, KO IMAM ČAS ZASE?

Odvisno od razpoloženja. Zelo rada pojem. Oziroma, obožujem petje. Za to si še vedno premalokrat vzamem čas. Rada si na YouTubu poiščem instrumentalno podlago komadov, ki so mi trenutno všeč, in pojem ob njih. Občasno vzamem v roke tudi kitaro, da se na njej ne nabere preveč prahu. ;) 



Obožujem sprehode, najrajši v naravi s pogledom na morje. In ni skrivnost, da najrajši zahajam v Krajinski park Strunjan, kjer je res neverjetno pozitivna energija, s katero se napolnim. Ta kraj me pomirja.




Včasih pa enostavno rada vzamem v roke ličila in pripomočke, ter ustvarjam. To mi je odlična terapija. Na obrazu lahko ustvarjam tudi več ur brez problema, pri nohtih je pa to popolnoma obratna zgodba. :)




Občasno si zavrtim meditacijsko glasbo, prižgem dišečo svečko/paličko in solno lučko, ter v mislih odidem v "drug svet". 

To so najljubše stvari, ki jih rada počnem.

Kaj pa vi? SI vzamete čas zase? Kaj počnete takrat, v čem najbolj uživate? Res me zanima tudi vaša plat, mogoče dobim celo kakšno idejo. ;) AMPAK že vnaprej povem: štrikanje, kvačkanje in podobne zadeve vsekakor niso zame, ker me ne sproščajo - in res občudujem vse, ki to z veseljem počnejo. Še dobro, da smo različni. :)

Lep preostanek tedna želim. ♥

Jasna



*Pics were taken by phone Huawei P9*

Sledi mi na socialnih omrežjih / Follow me on: 

Komentarji

  1. "AMPAK že v naprej vam povem: štrikanje, kvačkanje..." 😂
    Kar predstavljam si te kako to govoriš. 😂😘

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz tudi rabim ta "me-time". Sicer ne cel dan, ampak par uric tu in tam pa tudi moj dragi ve, da mi more dat mir. Obožujem branje, to je moja sprostitev. in takrat ni telefona, računalnika, družine, prijateljev, samo jaz in knjiga <3 In sem srečna ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Če vprašaš mene, vsaj kdaj rabi "me-time", le da ga nekateri potrebujejo precej več kot drugi. :) Tudi jaz uživam v sprehodih ali pa si privoščim kakšno epizodo serije - s kozarcem kave/kakava/vina v rokah.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je, se popolnoma strinjam s tabo. :) Sama z leti to veliko bolj cenim, in mi ni več težko reči, da to potrebujem oz. sem enostavno tisti čas nedosegljiva. :)

      Izbriši
  4. Obožujem me time ❤️ Najraje grem na sprehod v naravo, na obisk k babici ali pa poslušam najljubše komade in poleg cvilim 😂💪🏻

    Super zapis.

    xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaa :*
      Hihihihi, moja mami tudi reče cviljenje! :D
      Narava dela čudeže. :)

      Izbriši
  5. Me-time je super in čisto premalo ga cenimo :) Najraje grem na kakšen sprehod, spečem kaj dobrega ali pa ustvarjam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je, premalo ga cenimo. Sprehodi so zakon. :)

      Izbriši
  6. Čas zame je pravzaprav čas, ki ga namenim svojemu blogu, se pravi vse od razmišljanja kaj bom oblekla do fotografiranja in potem postavljanja na blog. Sicer pa obožujem nadaljevanke in z veseljem vsak večer pogledam kakšne del. Trenutno zgodbo o umoru Giannija Versaceja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uuuuu, zanimivooo :)
      Koristno s prijetnim zdruzeno, pravis. ;)

      Izbriši
  7. Vsekakor se strinjam, da je najboljši me-time, ko se lahko ''izubiš'' v naravi in se naužiješ vseh teh naravnih čudes. Velikokrat grem kar sama na sprehod in vedno najdem nekaj novega, ki je občudovanja vrednega pa čeprav sem tisto pot že x krat prehodila. ;) :D

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar