ENOSTAVNI AMERIŠKI PIŠKOTI S ČOKOLADO

Ti piškoti so res zelo enostavni za narediti. Brez problema vam pri tem pomagajo tudi otroci - jim bo zabavno. Sam postopek pa ne vzame dosti časa.

Recept je napisan za dvojno maso, ker verjemite, vsekakor se ne splača delati manj, saj prehitro izginejo. In tudi odlični so kot darilo (npr. jih podarite v večjem steklenem kozarcu).


SESTAVINE:

  • 2 jajci
  • 200g rjavega sladkorja 
  • 1 ščep soli
  • 200g staljenega masla
  • 500g gladke moke
  • 300g sesekljane čokolade / čokoladne kapljice, lahko tudi brusnice, oreščki 
  • po želji žlico ali 2 pravega kakava (za obarvanje piškotov)

POSTOPEK:

Najprej prižgite pečico na 160 stopinj (+ ventilacija), da se segreje.
Z mikserjem ali vilico stepete jajce (rumenjaka in beljaka ne potrebujete ločevati), dodate sladkor (sama rajši uporabim rjavega, ker lepše karamelizira, in je okus piškotov boljši, kot če uporabim bel sladkor), sol, počasi dodate staljeno (ohlajeno!) maslo. Vse skupaj dobro premešajte, nato pa počasi dodajte moko (to presejete, preden dodate v mešanico). Ko je vse skupaj dobro premešano, čisto na koncu vmešate še čokolado. 
Piškote oblikujete v kroglice (poljubna velikost - sama jih oblikujem za velikost oreha, oz. zvrhana žlica mase), jih položite v pekač, v katerega predhodno namestite peki papir, in pazite, da je vmes dovolj razmaka, saj se piškoti s peko razlezejo. 
Piškoti se pečejo približno 15 minut. Ko so pečeni, so še malce mehki, vendar se potem sčasoma strdijo, ko se ohlajajo.
Poleg piškotov se odlično prileže kozarec mleka.

Po želji lahko piškotom v maso primešate tudi različne oreščke, rozine ali brusnice. Vsekakor si recept brez problema prilagodite po svoje.

Dober tek! 😊


Pozdravčki.❤
Jasna






Kratek video, kako enostavno je: 










Sledi mi na socialnih omrežjih / Follow me on: 




Komentarji

Objavite komentar