MAKEUP FAVORITI ♥ #September2019

Ker že dolgo nisem spisala kakšno objavo o ličilih, sem se odločila, da danes delim z vami tista ličila, ki jih trenutno, oziroma natančneje, že mesece največ uporabljam. 
To so tudi redka ličila, ki jih še sploh imam v zbirki, saj sem jih ogromno zavrgla v zadnjih mesecih (predvsem zaradi datumov uporabe). Zadnji 2 leti se trudim, da kupujem čim manj nepotrebnih ličil, čeprav res rada preizkušam novosti. Čudovito je preizkušati novosti, ampak sčasoma se nabere toliko ličil, da je "čistka" že nujno potrebna.

Podlaga: Loreal infallible 24h-matte v odtenku 24 golden beige + odtenek 22 radiant beige

Poleti mi je prišla bolj prav podlaga v odtenku 24, ki je malo temnejša, zdaj pa počasi prehajam na svetlejši odtenek 22. Ker sem o tej podlagi že pisala v enem izmed preteklih objav, si lahko oceno preberete na povezavi TUKAJ.

Korektor: Catrice liquid camouflage high cover concealer v odtenku 020 light beige

Korektor, ki ga imam vedno na zalogi in nanj prisegam že leta. Omenjala sem ga že na vseh socialnih omrežjih, kot tudi ogromno kolegic blogerk - enostavno je odličen. Cenovno zelo dostopen, odlično prekriven, ostane na mestu skozi ves dan. Ima enostavno vse, kar si pri korektorju lahko želiš. Upam da ostane v prodaji za vedno.

Puder v kamnu: Rimmel stay matte pressed powderv odtenku 001 transparent

Puder v prahu, katerega imam tudi stalno na zalogi že več let. Cenovno dostopen, lepo zmatira obraz, je lahek in se obdrži tudi kar nekaj ur brez popravkov. Sem imela že dražje pudre v kamnu, pa sem bila velikokrat razočarana.

Prvi bronzer: Trend it up Coco bronze matteface bronzer v odtenku 25 allure

Kupila sem ga pred časom. Všečen bronzer, ker mi ne vleče na oranžno, ni pa nek presežek. Sem imela že boljše in cenejše. Za ponoven nakup se ne bi odločila.

Drugi bronzer: Physicians formula bronze booster

Kateri odtenek je, se ne vidi več, ker je že zbrisano. Ta bronzer bi morala zavreči v tem mesecu, ampak mislim, da bom še kakšen mesec podaljšala uporabo. 🙊 Tudi ta bronzer za ceno okoli 15 eur ni nek presežek. Kupila sem ga pred 2 leti v Barceloni. Mi je všeč, ampak ga bolj kot bronzer uporabljam za rdečilo in osvetljevalec v enem. Je takšen vsestranski, ni premočan odtenek, se lepo nadgradi, in ravno to mi je všeč. Je pa eden izmed produktov, ki sem ga za kakšen vikend oddih rajši vzela s sabo, kot pa da sem vzela in bronzer in rdečilo in osvetljevalec. Zame je res produkt 3 v 1.  Všečen, ampak ne dovolj za ponovni nakup.

Maskara: Maybelline Lash Sensational

Ta maskara je ponoven nakup. Mislim da to pove vse. Na splošno so mi Maybelline maskare v večini bile vedno všeč. Ni sicer najboljša, kar sem jih imela, ampak je vsekakor vredna tega denarja in naredi na mojih trepalnicah točno to, kar od maskare pričakujem: jim da volumen in priviha trepalnice, se ne "drobi" skozi dan, je obstojna. 

Barvica za obrvi: Catrice slimmatic ultra precise brow pencil

Še eden izmed izdelkov, ki je vedno na zalogi pri meni in za katerega upam, da ne gre nikoli iz prodaje. Sigurno sem porabila že vsaj 30 teh svinčnikov za obrvi, odkar sem jih odkrila. Vedno jih hvalim in omenjam na socialnih omrežjih. Barvica za obrvi mi je top, ker je tanka, res precizna, natančno se da zapolniti obrvi, obstane na svojem mestu skozi cel dan, in na drugi strani je krtačka, ki je tudi odlična. Všeč mi je, da izdelka ne potrebujem šiliti - to mi vedno zmagovalna kombinacija pri barvicah. Če bi me vprašali, kateri izdelek si želim imeti do konca življenja na razpolago, bi se definitivno odločila za to barvico. Pa še cenovno je zelo dostopna!

Barvica za oči: Essence long lasting eye pencil v rjavem odtenku

Črnih barvic za oči ne uporabljam, ker mislim da mi ne pristojijo, in tudi rjava barva mi je bolj naravna. Essence je znamka, ki ima na splošno zelo dobre barvice za oči. Dobro pigmentirane, obstojne in cenovno zelo dostopne. In ko barvice ne potrebujem šiliti, mi je ta še bolj všeč. Predhodno sem imela eno od Artdeco, ki mi je bila tudi odlična (vendar je razlika v ceni očitna + tisto sem potrebovala šiliti). Imam še eno od Kiko znamke, ki mi pa ni tako pri srcu, kot ta od Essence, saj je ta lepše mazljiva in  bolj pigmentirana. Tudi ta barvica  je ponoven nakup.

Rdečili za ustnice: 
Catrice matt lover lipstick pen v odtenku 070  Unexepected mauve in
Maybelline super stay ink crayon

Obe rdečili za ustnice sem namenoma združila. Sama imam najrajši  nude in mauve odtenke rdečil. In ti dve sem pomotoma kupila skoraj identični barvi. Catrice je čisto rahlo temnejša (če res dobro pogledaš) od Maybelline in malce bolj mat. Drugače sta mi izdelka enaka glede mazljivosti in same barve. Nobeno rdečilo ni dolgo obstojno (kar sem predvidevala že pred nakupom), ampak sta mi vseeno obe zelo pri srcu. Razlika med njima po mojem mnenju je le v ceni (Maybelline je nekje 5 eur dražja) in izgledu, le da ima Maybellinova še spodaj na koncu šilček za barvico (kar sem opazila šele sedaj) - za katerega sem pa prepričana, da ga ne bom potrebovala. Obe rdečili sta v tubici "na zasuk", kar mi je zelo všeč. Sta pa odlični za vsakodnevno uporabo.





Paleta osvetljevalcev: Revolution pro 4K Highlighter palette v odtenku Rose gold

Paleta osvetljevalcev je bila darilo od podjetja že pred časom, ampak pri meni je prišla dobro v uporabo šele konec poletja. Nekako sem se trudila, da bi čim več uporabljala en osvetljevalec znamke Maybelline, ki sem ga kupila sama že pred časom, ampak nisem tako zelo navdušena nad njim. Ta paleta (na sliki ŽAL ne izgleda tako dobro, kot v resnici) mi je pa res všeč. Pigmentiranost je odlična, uporabne so mi vse barve (najsvetlejšo uporabljam za osvetlitev kotičkov oči), in moram priznati, da me je res pozitivno presenetila. Sama sem tip človeka, ki bi rajši kupila enojni osvetljevalec in ne v paleti, ampak ta res ni prevelika, tako da mi je tudi primerna za potovanja. Res me je nepričakovano navdušila.




Paletka senčil: Revolution pro Supreme eyeshadow - Allure

Tudi ta paletka senčil je bila darilo od podjetja, sama bi si izbrala paletko drugačnih barv, čeprav so mi tudi te všeč. Ampak kot se vidi, je redno v uporabi polovica senčil. Ne ekperimentiram več tako rada s senčili kot pred leti, tudi ličim se ne več toliko. In ko kam grem, si naredim preverjeno in sigurno kombinacijo senčil. Dolgčas, vem! Ampak vsekakor še nisem končala z eksperimentiranjem, sem prepričana. 
Senčke so sicer dokaj "drobljive", zato preden pomočim čopič v senčko, ga posprejam s fiksatorjem. Ali pa pred nanosom senčk posprejam kar veke, in senčko nanesem s prsti. Več različnih nanosom imam, odvisno od časa in volje. So pa  zelo dobro pigmentirane. Sem v enem izmed prejšnjih blog objav govorila o razočaranju nad eno paletko srednjega cenovnega razreda, in mi je ta neprimerno boljša. Ni vse v ceni.





Če imaš tudi ti kakšnega svojega favorita, bom vesela, če ga deliš z mano v komentarju. 
Imaš kakšno posebno željo, o čem bi rada brala v prihodnje?
Vse lepo želim. 💖

Pozdravčki,
Jasna ♥

Komentarji