OCENA: BOROTALCO IZDELKI

Zdravo!
V mesecu aprilu sem od Borotalco podjetja prejela v testiranje ogromno njihovih izdelkov: tuš gel, 4 roll–on deodorante in 4 deodorante v spreju. Najprej sem imela namen, da bi napisala za sproti več objav za posamezne izdelke, ko bi jih stestirala, vendar sem se po razmisleku odločila, da bom vse skupaj spravila v en blog, in jih primerjala med seboj.

Najlepša hvala podjetju za tako ogromno pošiljko – nisem pričakovala toliko izdelkov. :)
Dragi bralci, čeprav so bili izdelki podarjeni, je moja ocena realna, bodite brez skrbi. ;) Seveda pa ni nujno, da če izdelek pri meni zadovoljivo deluje (ali obratno), da bo isto deloval pri vas.

GEL ZA TUŠIRANJE FRESH
Gel za tuširanje ima vonj belega mošusa, ki je SVEŽ (kot se gel za tuširanje v prevodu imenuje). Všeč mi je, da je nevtralen vonj, ki ga brez problema uporabljamo ženske in moški. Od samega gela nisem pričakovala ravno veliko, vendar me je pozitivno presenetil. Lepo se peni in daje občutek čistosti (že sam vonj naredi svoje). Všeč mi je bilo tudi, da ni občutka, da bi gel kožo izsušil, ampak ravno obratno – jo lepo nahrani. Tako da je pri meni zasedel 2. mesto med geli za tuširanje, pa sem jih porabila že ogromno. Prvo mesto mi (zaenkrat) še vedno zaseda Afroditin Hyaluron gel za tuširanje.



ROLL – ON DEODORANTI in DEODORANTI V SPREJU
Sama v pomladnih in poletnih mesecih v večini (za v službo ali kakšen večerni izhod ipd.) uporabljam roll–on deodorant + v spreju. Nekako mi je tako najbolj všeč, in se tako počutim »varno« pred potenjem. Sicer vem, da na splošno ni dobro uporabljati preveč deodorantov in parfumov na koži, ampak sama enostavno nerada tvegam.
Na slikah spodaj sem po vrsti označila vse deodorante po vrsti od 1 – 4, kako so mi bili najbolj všeč. Dejansko so številke iste pri roll – on in deodorantih v spreju.

  1. mesto: Borotalco ORIGINAL, ki ima unikaten vonj, z mikrotalkom, ki absorbira pot. Ne vsebuje alkohola, in naj bi zdržal do 48 ur. Ta deodorant sem uporabljala že nekaj časa prej, preden sem prejela paket od podjetja, in moram reči, da mi je do sedaj najljubši. Prej sem vedno kupovala (po večini) deodorante znamke Nivea (čeprav z vsemi nisem bila zadovoljna). Pred meseci mi je pa v oči padla reklama od Borotalca (ki je, po mojem mnenju malo »hecna«, vendar si ponavadi ravno takšne reklame ljudje bolj zapomnimo). Edina stvar, ki mi pri deodorantu ni ravno všeč je to, da je roll–on steklen, in posledično težji. Ker sem sama bolj nerodna, me pri uporabi vedno skrbi, da bi  mi padel na tla in se razbil. Ampak se mi zaenkrat (trkam na les! :) ) to še ni zgodilo. Mi je pa hkrati ZELO všeč, da vidim, koliko izdelka še vsebuje. In ravno to mi manjka pri ostalih deodorantih. Pri meni sta roll–on in deodorant v spreju delovala skozi ves dan, brez da bi vmes potrebovala ponoven nanos. Od vseh deodorantov je najbolj vzdržljiv skozi dan (dejansko me NIKOLI ni izdal, ob kakršnemkoli naporu), in ima zame najbolj prijeten vonj – po baby pudru, rečem sama. ;)

  1. mesto: Borotalco WHITE vsebuje beli musk, ne vsebuje alkohola in traja skozi ves dan. Tudi ta deodorant ima prijeten svež vonj. Za razliko od ORIGINAL deodoranta, se mi je pri tem zgodilo (mogoče dvakrat), da sem se prepotila, ampak še to v res ekstremni vročini in vlagi pri napornem delu, tako da mu je popolnoma odpuščeno. Vsekakor je uporaben za vsak dan, brez večjih naporov, takrat deluje povsem zadovoljivo.

  1. mesto: Borotalco INVISIBLE deluje nevidno na barvnih oblačilih (brez belih ali rumenih madežev) in naj bi zdržal do 48 ur. Moram povedati, da se sama ne spomnim, da se mi je pri kateremkoli Borotalco deodorantu naredil madež na oblačilih. Tudi na splošno po kakšnem deodorantu, ki sem jih uporabljala v preteklosti. Ali pa tega enostavno nisem opazila. Se seveda občasno zgodi, da če uporabim roll–on in potem takoj nase navlečem majico, brez da bi počakala kakšno minutko, naredi moker madež – vendar takrat čimbolj pazim pri oblačenju. Tako da v tem primeru lahko krivim samo sebe, in ne deodorant. :) Dejansko mi ta deodorant deluje ravno tako zadovoljivo kot WHITE, mi je tudi mogoče 2 – 3 krat popustil, in tudi to ob res napornem delu. Vendar dvomim, da bi pri meni zdržal do 48 ur, ampak sama nikoli nimam deodoranta toliko časa na sebi, da bi to vedela. Deodoranta WHITE in INVISIBLE bi si po mojem mnenju nekako delila isto mesto, vendar mi je ravno vonj od prejšnjega za malo zmagal pri odločitvi. :)

  1. mesto: Borotalco PURE je deodorant brez aluminijevih soli in naj bi zdržal do 48 ur. Ta mi je bil najmanj všeč. Vonj mi ne deluje nevtralen za oba spola, ampak mi deluje bolj za moške. Nekaj je v njegovem vonju, da meni osebno, kot ženski, ne ustreza – mogoče kateri drugi bolj. In tudi zdržal mi ni skozi ves dan, čeprav naj bi trajal do 48 ur. Meni osebno ne odgovarja. In je od vseh Borotalco deodorantov edini, ki ga sama ne bi kupila. In še enkrat poudarjam, kot sem napisala že zgoraj: ni nujno, da če pri meni izdelek deluje / ne deluje, da bo pri vseh isto.



Sama sem včasih pred nakupom vedno vonjala pokrovčke od izdelkov – kar VEM, da ni prav, ampak da kupim nekaj, kar bi mi potem smrdelo, mi pa tudi ni bilo vredno tvegati. Sedaj, ko sem testirala že toliko deodorantov, tega ne počnem več, ker v večini že poznam približne vonje, ampak zaenkrat vem, da bom ostala pri Borotalco ORIGINAL, ker me je od vseh deodorantov, ki sem jih do sedaj preizkusila, najbolj prepričal. Vsekakor vem, da bom še kdaj testirala kakšen drug deodorant, ker rada vseskozi raziskujem, ampak bo ta deodorant pri meni vedno na polički, če kakšno testiranje ne bo šlo po načrtih. ;)

Upam, da bo komu od vas pomagala ocena, ko boste naslednjič kupovali deodorante ali gel za tuširanje. :)

Pozdravčki!

Jasna

Follow me on 


Komentarji

  1. borotalko je tut meni super deodorant :D sme dolgo rabla, da sem ga sprobala, zaradi malo višje cene, zdaj ga pa skos kupujem :) drugače pa rada menjavam vonje, zdaj uporabljam roll on fresh, ki ga it nisi prejela :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ola! :)
    Od Nivee pearl&beauty je meni dobro deloval, sem ga največkrat kupila in vonj mi je imel lep. :) Za te, ki si napisala, mi pa žal ni znano :/ Sama sem pred časom že probala od Neutro Roberts, pa se ne spomnim, kako mi je deloval...vem pa, da je enega standardno kupovala moja cimra.
    Meni je original res TOP. Je do sedaj dejansko edini, ki mi je deloval skozi vse pogoje. Sicer ti teče pot, ko delaš v res napornih pogojih pri kateremkoli, ampak pri temu se res nisem "smrdeče" spotila - to je meni dosežek. :)
    Ja, to je to - ko razmišljaš: se obriješ podpazduhe pod tušem, greš izpod tuša, se zbrišeš, namažeš (vsaj jaz). In kakorkoli obrneš, pri tem sigurno koža ne ostane nepoškodovana...in dejansko to posledično lahko pripelje do ... vemo vsi, kaj. :/ Ampak jaz sem takšna, da dokler res ne bo nekaj narobe, bom to delala, ker se poznam. Naravnim deodorantom ne zaupam najbolj - bi res rada našla enega, ki bi deloval, in ne bi stal več kot 10 eur. Sem brala razne zadeve s sodo bikarbono, ampak tudi to ne more biti dolgotrajno dobro za telo. Nimam pojma, kaj bi rekla, iskreno. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni ga je mami ful pohvalila, meni je pa čisto povprečen :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mama že ve, kaj je dobro! :D Ja, saj sem napisala, da ni rečeno, da pri vseh isto deluje - pri meni vem, da je 1A! ;)

      Izbriši
  4. Borotalco sem kupila ravno zaradi tega, ker sem zasledila na veliko blogih ocene :) imam ga v invisible verziji in po 3 uporabam sem zaenkrt zadovoljna, kako se bo obnesel na dolgi rok pa bomo še videli ;)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar