petek, 07. junij 2019

Recept: ČOKOLADNA PRAVLJIČNA TORTA

Na svojem Facebook profilu sem med zapiski našla že skoraj pozabljen recept od torte, ki sem jo naredila pred leti, in je bila zelo okusna. Ter seveda tudi zelo kalorična. 😂
Pa sem se odločila, da jo delim tudi v objavi na blogu, mogoče pa kdaj komu pride prav. 😉

SESTAVINE

TESTO:
  • 12 jajc
  • 24 dag sladkorja
  • 36 dag moke
  • 2 pecilna praška
  • 2 vanilijeva sladkorja
1. NADEV:
  • 50 dag maskarponeja
  • 1/2 l sladke smetane
  • 2 veliki žlici Nutelle
  • 100 g grobo mletih lešnikov
  • 100 g nasekljanih lešnikovih napolitank
  • 1 vanilijev sladkor
2. NADEV:
  • 300 g bele čokolade
  • 200 ml sladke smetane
3. NADEV:
  • 4 velike žlice Nutelle
  • 200 ml sladke smetane
  • po želji lahko tudi kakšno sadje (jagode, borovnice,...)


POSTOPEK

Ločimo rumenjake in beljake. Moko in pecilni prašek presejemo. Sladkor in vanilijev sladkor damo skupaj. Beljake stepemo v trg sneg. Rumenjake penasto stepemo, postopoma rahlo vmešamo v sneg. Nato počasi vmešamo še sladkor in moko. Koliko časa pečeš celo testo, ne vem povedati. Jaz sem ga rajši ločila na 4 dele, ker sem potrebovala 4 oblate, in spekla vsakega posebej - približno 15 min na 180 stopinj. Seveda odvisno od pečice - vmes malo preveriš. 😊
***Za testo sem pisala dvojne sestavine, ker sem toliko potrebovala. Po potrebi se količina lahko vsekakor zmanjša.***

1.NADEV: Sladko smetano skupaj z vanilijevim sladkorjem stepeš skoraj do popolne trdnosti, nato dodaš maskarpone in Nutello, stepaš naprej, in na koncu rahlo vmešaš še mlete lešnike in napolitanke.

2.NADEV: Belo čokolado raztopiš nad paro, ta naj se počasi hladi. Nato stepeš sladko smetano, in na koncu rahlo vmešaš še belo čokolado.

3. NADEV: Stepeš sladko smetano in na koncu rahlo vmešaš še Nutello. Voila! Po želji se lahko doda tudi malo sadja, npr. na koške narezane jagode, borovnice, itd.😊

Torto "sestaviš" po svojem okusu. Po želji lahko navlažiš testo. Sama se najrajši poslužujem mešanice vode in sladkorja (pribl.1 dcl vode + 3 žlice sladkorja). Oblate lahko po želji namažete tudi s tanko plastjo marmelade - stvar okusa.

Na koncu torto še okrasiš po svoji želji.😊

Pozdravčki do naslednjič! 
Jasna




Na sliki je torta, ki sem jo naredila pred nekaj leti - slikana še nedokončana. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar