ZDRAVI »LEDENI ČAJ«

Zdravo! :)

Danes bom z vami delila moj  recept za zdravi »ledeni čaj«, kot sem to pijačo poimenovala sama. Sama sicer pijem večinoma vodo, ker je enostavno najboljša, nikoli ne razočara, in z vodo se najbolje odžejam. Včasih me pa zamika tudi kaj drugega, zato občasno pripravim kakšen »zvarek« tudi doma. ;)



V tem blogu vam bom samo predstavila, kakšen ledeni čaj delam zase, in mi je najboljši. Vsekakor ne ustreza vsem isti recept, zato pa sam/a preizkušaj, dodajaj, raziskuj.

Sestavine:
  • 1 limona
  • 1 pomaranča
  • Ingver
  • Zeleni čaj
  • Metin čaj



Zavrem 1 liter vode. Po navodilih pripravim čaj. Sama najrajši uporabljam kombinacijo zelenega (4 žličke) in metinega čaja (2 vrečki). Oboje pustim namakati v vodi nekje 5 – 7  minut. Pustim, da se shladi, nekje 15 minut. Med tem časom, ko čakam, da se ohladi, notri na drobno naribam malo ingverja – za čajno žličko. Če mi paše (ne vedno), si čaj sladkam s Stevio. Velikokrat dodam tudi čajno žličko cimeta.  Res odvisno od dneva, kako mi paše.
Ko se ohladi, ožamem limono in pomarančo, in njun sok primešam v čaj. Vse skupaj prelijem v steklenico, ki jo nato shranim v hladilniku. Ponavadi spijem ta čaj v 2 dneh.




Priporočam, da če uporabiš zeleni čaj, da ga ne piješ pozno popoldan ali zvečer, ker deluje podobno kot kava – te prebudi. Za metin čaj sem pa pred kratkim prebrala, da tudi če piješ vročega, ohlaja telo. Torej ti pozimi ne koristi ravno, če se hočeš segreti. Si to vedel/a?

Čisto preprosto, kajne? :)

Si tudi sami pripravite kaj podobnega?

Pozdravčki!

Jasna

P.S.: Se opravičujem, ker slike niso kvalitetne - slikano z mobitelom.

Follow me on 


Komentarji

  1. Superca..sama poleti delam nekaj podobnega in bom tudi tvojo kombinacijo probala:) meni je pomembno, da ni sladkorja in sem srečna:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fino! Kako pa ti delas? Me tudi zanima, da se kaj drugacnega poskusim ;)

      Izbriši
    2. Avtor je odstranil ta komentar.

      Izbriši
  2. Anonimni25 maj, 2015

    Uuu njami :) meni je ful všeč če zmešam 50-50 metin čaj in limonado :) ampak bom pa poskusila tale recept ker izgleda super

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaa, tudi to je dobro, sem že tudi tako mešala! :D No, javi, ko boš preizkusila ;)

      Izbriši

Objavite komentar