TUNIN NAMAZ

Danes bom z vami delila zelo enostaven recept za tunin namaz, ki je hitro narejen (ne vzame več kot 5 minut časa), in kar je najpomembnejše: okus je res izjemno dober.
Sama ponavadi naredim količinsko namaza za posodico, ki drži nekje pol litra (količinsko si lahko namaz prilagodite). 

Potrebujemo:
  • 3 tunine konzerve  (3x80g; sama najraje uporabim tunino v oljčnem olju, katerekoli znamke - olje lahko dodaš v namaz, ali ga odliješ stran, po želji)
  • 1 srednje velika čebula 
  • ščep soli
  • 1 pest sladke koruze (ali približno 100g)
  • 2 žlici majoneze
  • topljeni sir, 12 komadov (tisti v obliki trikotnika, ki je namenjen namazu) 

Vse sestavine damo v sekljalnik, in mešamo toliko časa, da se lepo sesekljajo in med seboj povežejo. 

To so sestavine, ki jih uporabim sama. Če vam katera izmed sestavin ni pri srcu, jo lahko izpustite, ali zamenjate s čim drugim. 

Sama občasno v namaz dodam tudi kakšno kislo kumaro, ali tudi ščep dimljene paprike - vendar to rajši dodam posebej na kruh, ker vsakemu ne ustreza ta okus. 

Na eno konzervo tune dam 4 topljene sire. Tako da si lahko količinsko res enostavno prilagodite ta recept. 

Namaz je dobro porabiti v 2 dneh. 

Dober tek. ☺️





Sledi mi na socialnih omrežjih / Follow me on: 

Komentarji