ŽIVLJENJSKE LEKCIJE

Pravijo, da se vseskozi učimo. Popolnoma se strinjam. Polna luna mi že nekaj ur krade spanec, pa ležim v postelji in razmišljam. O preveč stvareh. Brskam po spletu, iščem motivacijo v slikah, berem bloge, gledam videe, ... in jo najdem! Motivacijo, oz. sama včasih temu rečem tudi brca v rit. Ker dejansko nekako je.

Kolikokrat prideš do istih oziroma podobnih preprek, in potem obstaneš na mestu? Zase vem, da večkrat, ampak vedno traja nekaj časa, da me izuči, in se izvlečem ven. Zakaj? Ko bi le poznala pravi odgovor! Ampak trenutno sem se odločila, da namesto, da razmišljam in meljem v glavi, to rajši zapišem, in mi mogoče kdaj v prihodnosti, ko spet 'zaštekam', pride prav tale zapis. Ali komu drugemu.


Zapomni si:
'MORAM' SPREMENI V 'ŽELIM' - lažje ti bo.



Če si nekaj želiš, potem delo tudi lažje opraviš. Ko si pa v glavi non-stop ponavljaš, da moraš to, moraš ono, in tako naprej, je vse težje storiti. In ja, normalno je, da pride do takšne situacije. Samo včasih rabiš moralno brco v rit, pa potem gre. Ampak nič zato, kajne? Kdor dela, greši. 

To je vse del odraščanja, kot pravijo. Jaz temu rečem tudi duhovno razvijanje. Življenje nam ne naloži več, kot prenesemo. Vsekakor ima svoje razloge za to. In včasih je treba kakšno zadevo res tudi prespati, pa jo potem vidimo drugače ali nam je kaj bolj jasno, in se potem lažje odločimo.



Dragi bralec/bralka!
Želim Ti lep dan. Izkoristi ga. Zase. Za bližnje.
Išči čudovite stvari v vsakemu dnevu. Več se smej - smeh res čudežno deluje, in je zdravilen. Ustavi se za hip in poslušaj petje ptic. Poglej čudovito naravo okoli sebe. Objemi nekoga, in mu reci kaj lepega. Vsako dobro dejanje šteje - to nas notranje bogati.





Pozdravčki! 

Jasna




Sledi mi na socialnih omrežjih / Follow me on: 











Komentarji

  1. Zelo lep templete imaš :) sicer pa se strinjam s tabo, že z minimalno spremembo v razmišljanju lahko marsikaj dosežeš in lažje z nečim začneš, četudi ti je to muka.

    OdgovoriIzbriši
  2. Se popolnoma strinjam! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi jaz se najdem v tem, celo prevečkrat :/ Ampak živim za tiste boljše, srečne, veselja in motivacije polne dneve in to me nekako žene naprej. Samo glave gor in pogumno naprej :D Imamo pa vsi seveda slabe dneve, pa saj tudi takšni morajo biti, da se potem sploh zavedamo kaj pomeni sreča in vse skupaj :D Življenje namreč ni potica ampak bonbonjera, nikoli ne veš, kaj boš dobil :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tina, ne bi se mogla bolj strinjati z napisanim <3

      Izbriši
  4. Situacija mi ni neznana in traja kar nekaj časa, da se zopet vrnem na pravo pot, ko se znajdem pred oviro. Spremenjen pogled na življenje lahko resnično spremeni rezultat (ali pot do le-tega) :) xx Maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, še predobro poznam to. Ampak vse je z namenom, kajne? ;)

      Izbriši
  5. Se strinjam, skuhaj kaj dobrega za nekoga :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, dobra! :D Če bodo "preživeli" mojo kuho, namreč sem tista "črna ovca" v familiji, ki se je odločila za življenje brez mesa, in že nekaj časa v večini kuham samo zase. :P Ampak ni hudega, sem bila vedno bolj posebna. :D

      Izbriši
    2. Tudi iz zelenjave lahko narediš veliko okusnih jedi, ki jih bodo še mesojedci oboževali :)

      Izbriši
  6. Jasna, super objava. :) Tudi tebi želim lep dan!<3 (Natalija)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar