BODI KORISTEN - POMAGAJ ŽIVALIM V HUDI VROČINI. Dobro delo - dobro počutje :)

12.06.2014

Pozdravljeni!

Ekola, moj prvi blog :) Sicer vsekakor nisem načrtovala, da bom za prvič spisala kaj takšnega, ampak ponavadi je tisto spontano najboljše.

Predstavljam vam nekaj popolnoma enostavnega, kar lahko naredi vsak, in s tem pomaga ptičkom v tej vročini, da imajo pitno vodo.

Potrebujete:
-          prazno posodico (jaz sem uporabila plastično banjico od sladoleda)
-          žebelj
-          kladivo
-          vrvico (jaz sem uporabila takšno z žičko za boljšo stabilnost)
-          vrč z vodo




Vzame vam 15 minut časa, z iskanjem orodja vred, če ne veste, kje točno imate doma vse spravljeno, kot npr. jaz :)

Žebelj potrebujemo samo, da se plastika preluknja, in to je to. Jaz sem naredila 4 luknje, v približno enakem razmiku, kot se vidi na slikah.
Ko preluknjamo, napeljemo skozi vrvico, obesimo na drevo, nalijemo vodo in »voila«! Končano! :) Enostavno, da bolj ne more biti. Ne vzame veliko časa, in s tem boste naredili dobro delo.




Za domače živali sem tako prepričana, da veste že vse kako in kaj poskrbeti ( če ne, enostavno pokukate na spletne strani, kot je npr. Pes – moj prijatelj, Živalske novice, Živali potrebujejo pomoč, Društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka, Mačja hiša, Mačja preja, … ). Ne pozabite pa tudi na ostale živali, če živite blizu gozda, saj tudi ježi, srnice, lisice iščejo naokoli kaj za pod zob in za piti. Pri nas okoli jih je dosti. In prav je, da poskrbimo tudi za njih.

Kot sem že napisala: vzame vam nekaj minut, občutek, da ste pa pomagali nemočni živali v tej vročini, je pa neprecenljiv. In verjemite – če sem to lahko naredila jaz, lahko tudi vi.

P.S.: Končni izdelek ni ravno najlepši na pogled, ker na tem področju moja ustvarjalnost ni najboljše razvita, ampak važen je namen. :)

Imejmo se radi! Pozdravček! :)
Jasna






Komentarji

  1. Kako luškano & res koristno, škoda da sem v stanovanju da nimam nikjer blizu takšnih dreves :(

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar